Andrejs Klementjevs tiekas ar jauno Hondurasas vēstnieku

(24.05.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs trešdien, 24.maijā, tikās ar Hondurasas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ernanu Antonio Bermudezu (Hernán Antonio Bermúdez), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs atzina, ka viņam ir patiess prieks uzņemt Latvijas parlamentā viesi no Latīņamerikas reģiona, kas nenotiek visai bieži. Lai arī abas valstis šķir liels attālums, tām ir sadarbības potenciāls gan ekonomikā un izglītībā, gan tūrisma jomā. Viņš norādīja, ka mūsu valsts darbam Hondurasā ir nozīmējusi goda konsulu, un aicināja to darīt arī Hondurasu, uzsverot, ka tas būtu labs pamats turpmākai abu valstu sadarbībai.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar reģiona valstīm un būtisks solis ir gaidāmā Eiropas Savienības – Centrālamerikas Asociācijas līguma noslēgšana, kas paredz arī līgumtiesisko bāzi tirdzniecības veicināšanai starp abiem reģioniem.

Puses bija vienisprātis, ka viena no potenciālajām sadarbības jomām ir augstākā izglītība, jo Latvija ir pierādījusi, ka ārvalstu studentiem var piedāvāt kvalitatīvu izglītību medicīnā un citās nozarēs. A.Klementjevs arī norādīja, ka Centrālamerika Latvijas tūristiem ir samērā neapgūts reģions, taču, ņemot vērā bezvīzu režīmu starp abām valstīm, interese par Hondurasu varētu pieaugt. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs rosināja aktivizēt abu valstu sadarbību arī kultūras jomā.

E.Bermudezs ir karjeras diplomāts ar ilggadēju pieredzi vēstnieka darbā. Patlaban kā nerezidējošais Hondurasas vēstnieks savas valsts intereses Latvijā pārstāv no Stokholmas.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626794124980/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/2/sAZokmlgQUI
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde