Solvita Āboltiņa ar Igaunijas premjerministru pārrunā abu valstu divpusējās attiecības

(29.04.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 29.aprīlī, tiekoties ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu (Andrus Ansip), pārrunāja Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecības un jautājumus, kas saistīti ar abu valstu faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai veltīto pasākumu organizēšanu.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētāja sveica Andrusu Ansipu ar atkārtotu iecelšanu Igaunijas premjerministra amatā. Savukārt Igaunijas premjerministrs apliecināja, ka šī ir viņa pirmā ārvalstu vizīte pēc stāšanās amatā.

Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, tai skaitā aktīvos parlamentāros kontaktus gan parlamentu priekšsēdētāju, gan komisiju līmenī, kā arī reģionālajās organizācijās.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai veltīto pasākumu organizēšana. Latvijā šī gadadiena tiks atzīmēta 21.augustā, bet Igaunijā dienu agrāk – 20.augustā. Par godu šai nozīmīgajai gadadienai tiks rīkota virkne svinīgu pasākumu gan Tallinā un Rīgā, gan arī Ziemeļvalstīs un citviet Eiropā.

Tāpat Igaunijas premjerministrs sarunā īpaši atzinīgi novērtēja Latvijas panākumus finanšu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un aicināja Latviju mērķtiecīgi virzīties uz eiro ieviešanu. Igaunijas gadījumā eiro ieviešana ir bijusi veiksmīga, un tā ir pozitīvi ietekmējusi valsts ekonomisko un finanšu stabilitāti, atzina A.Ansips.

Igaunijas premjerministrs A.Ansips šodien Latvijā uzturējās darba vizītē.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626481930513/with/5669394938/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/C_Z8900KV8w
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt