Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Kišiņevā diskutēs par ES-Moldovas sadarbību

(30.03.2011.)
Galerija

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš šonedēļ, uzturoties vizītē Moldovā, uzstāsies Eiropas Savienības (ES) – Moldovas attiecībām veltītā starptautiskā forumā un tiksies ar šīs valsts amatpersonām.

O.Kalniņš piedalīsies ES - Moldovas foruma paneļdiskusijā par Moldovu ES Austrumu partnerības politikas kontekstā. Starptautiskajā forumā uzstāsies akadēmiķi, diplomāti un politiķi no ES dalībvalstīm, Ukrainas, Moldovas, tostarp, arī Moldovas premjerministrs Vlads Filats (Vlad Filat), Polijas premjerministrs Donalds Tusks (Donald Tusk) un Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet). 

„Latvijai ar Moldovu jau izveidojusies ļoti cieša sadarbība Eiropas Savienības Austrumu partnerības ietvaros. Latvija sekmīgi dalās savā reformu pieredzē ar Moldovu, veidojot kopīgus sadarbības projektus parlamentu, valdību, pašvaldību un nevalstisko organizāciju līmenī. Ņemot vērā līdzīgo vēsturisko pieredzi, moldāvi augstu vērtē mūsu sniegto ekspertīzi,” norāda O.Kalniņš. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs atgādina, ka kopš pagājušā gada novembra Moldovas parlamentā vairākums ir ES simpatizējošiem politiķiem.

Tāpat vizītes laikā O.Kalniņš tiksies ar Moldovas parlamenta Ārlietu un Eiropas lietu komisijas deputātiem, Moldovas vicepremjeru Eugenu Karpovu (Eugen Carpov) un ārlietu ministra vietnieku Andreju Popovu (Andrei Popov).  


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde