Āboltiņa tiekas ar Armēnijas prezidentu Sargsjanu

(09.03.2011.)
VideoGalerija

Armēnijas prezidenta vizīte Latvijā ir apliecinājums labām un draudzīgām attiecībām, kā arī abpusējai ieinteresētībai tās padarīt aktīvākas, trešdien, 9.martā, tiekoties ar Armēnijas Republikas prezidentu Seržu Sargsjanu (Serzh Sargsyan), uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Latvija Armēniju uztver kā nozīmīgu un perspektīvu sadarbības partneri Dienvidkaukāza reģionā, un esam apņēmības pilni aktivizēt un veicināt ekonomiskos sakarus un starpnozaru sadarbību, sarunā atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja. „Lai gan līdzšinējie tirdzniecības rādītāji nav lieli, tiem ir tendence pieaugt, un pastāv reālas iespējas kāpināt to apjomu,” sacīja S.Āboltiņa.

Sarunā tika uzsvērts, ka starp Latviju un Armēniju ir parakstīti būtiskākie divpusējie līgumi ekonomiskās sadarbības veicināšanai, tostarp par investīciju aizsardzību un izvairīšanos no nodokļu dubultās aplikšanas. Apliecinājums plašākai sadarbībai, tostarp tūrisma attīstībai starp abām valstīm, ir tiešie avio reisi starp Rīgu un Erevānu.

Tikšanās laikā parunāta arī Armēnijas un Eiropas Savienības sadarbība. Latvija iestājas par aktīvu un ciešu sadarbību Austrumu partnerības ietvaros, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja un pauda, ka Latvija ir gatava dalīties savā reformu pieredzē.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros kontaktus, S.Āboltiņa apliecināja Latvijas vēlmi veidot ciešāku sadarbību un darīja zināmu, ka Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Armēnijas parlamentu, kurā darbojas 15 deputāti. 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 1.maijā