Solvita Āboltiņa tiekas ar Dienvidkorejas vēstnieku

(08.03.2011.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 8.martā, tikās ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čoju Hījongu (Cho Hee-yong), kurš bija ieradies atvadu vizītē. Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Dienvidkorejas politiskā un ekonomiskā sadarbība, kā arī abu valstu sakari kultūras un izglītības jomā.

Sarunas sākumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Dienvidkorejas attiecību veidošanā. „Lai arī pastāvīgi rezidējāt Stokholmā, tomēr šo trīs gadu laikā jūs bijāt biežs viesis Latvijā, un jūsu darbs būtiski veicinājis mūsu valstu kontaktus gan politikā, gan ekonomikā un kultūrā,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka tieši vēstnieka pilnvaru laikā Saeimu pirmo reizi apmeklēja Dienvidkorejas parlamentāriešu delegācija. S.Āboltiņa arī akcentēja vēstnieka ieguldījumu abu valstu ekonomisko sakaru veicināšanā, kas Latvijai ir īpaši svarīgi.

Kā nozīmīgu Saeimas priekšsēdētāja minēja Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību izglītībā, jo notiek aktīva studentu apmaiņa starp abu valstu augstskolām. „Tāpat Latvijas iedzīvotājiem bijušas plašas iespējas iepazīties ar korejiešu kultūru. Tas ir īpaši būtiski, jo tieši kultūra ir jomas, kas visvairāk tuvina valstis un tautas,” teica S.Āboltiņa.

Dienvidkoreja uzlūko Latviju kā stratēģiski nozīmīgu valsti, ar kuru veidojas aktīva sadarbība, sarunā uzsvēra vēstnieks. Tādēļ Dienvidkorejas Ārlietu ministrija apsver iespēju Latvijā atvērt arī pastāvīgu diplomātisko pārstāvniecību. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja iespējamo Dienvidkorejas vēstniecības atvēršanu Rīgā, kas sniegtu pozitīvu ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību tālākā attīstībā.

Ar Dienvidkorejas vēstnieku šodien tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu un grupas deputātiem. Puses pārrunāja Latvijas un Dienvidkorejas parlamentu sadarbību, kā arī abu valstu ekonomisko sakaru veicināšanas iespējas.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626222403402/with/5509102306/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/CFexpszC80A
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 7.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
11:00  Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
14:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde