Āboltiņa tiekas ar Azerbaidžānas prezidentu Alijevu

(17.01.2011.)
VideoGalerija

Regulārā augstākā līmeņa politisko vizīšu apmaiņa un ekonomiskās sadarbības pozitīvā dinamika ir apliecinājums Latvijas un Azerbaidžānas ciešajām un draudzīgajām attiecībām, pirmdien, 17.janvārī, tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas prezidentu Ilhamu Alijevu (Ilham Aliyev) uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Azerbaidžānas prezidents apsveica S.Āboltiņu ar ievēlēšanu Saeimas priekšsēdētājas amatā un uzaicināja vizītē apmeklēt Azerbaidžānu. 

Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka Azerbaidžānas prezidenta vizīte kļūs par jaunu impulsu vēl efektīvāk izmantot abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības potenciālu. Neskatoties uz globālo ekonomisko krīzi, abu valstu ekonomiskajā sadarbībā pagājušajā gadā turpināja sekmīgi attīstīties. Ekonomiskās sadarbības un arī cilvēcisko kontaktu veicināšanu būtiski atvieglo arī tiešā aviosatiksme starp abu valstu galvaspilsētām, norādīja S.Āboltiņa.

Sarunas gaitā I.Alijevs pateicās par Latvijas atbalstu Azerbaidžānas attiecību veidošanā ar Eiropas Savienību (ES). Latvija kā ES dalībvalsts vienmēr aktīvi atbalstījusi ES Austrumu partnerības iniciatīvu, kuras ietvaros tiek veidotas ciešākas partnerattiecības ar Azerbaidžānu un vēl piecām bijušajām Padomju Savienības valstīm, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. S.Āboltiņa apliecināja, ka sadarbība ar ES Austrumu partnerības valstīm ir mūsu valsts prioritāte un esam gatavi dalīties savā reformu pieredzē.  

Tāpat tikšanās laikā pārrunāti aktuālie enerģētikas politikas jautājumi. Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka viena no Latvijas prioritātēm ir energopiegāžu ceļu un avotu dažādošana, lai mūsu valsts nebūtu atkarīga tikai no viena piegādātāja.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu, kurā darbojas 18 deputāti. Puses bija vienisprātis, ka šis ir nozīmīgs formāts abu valstu politiskajā dialogā. Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu priekšsēdētājs Aleksandrs Sakovskis (SC) norādīja, ka grupas vārdā jau uzaicinājis kolēģus no Azerbaidžānas parlamenta apmaiņas vizītē apmeklēt Latviju, lai detalizēti pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625717707843/with/5363017483/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/qWhm3qL8fLs
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 30.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde