Solvita Āboltiņa ar Lietuvas vēstnieku pārrunā gaidāmo vizīti

(10.01.2011.)
VideoGalerija

Gatavojoties nākamajās dienās plānotajai oficiālajai vizītei Lietuvā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 10.janvārī, tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vaļoni (Antanas Valionis).

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka vizīte notiks abām valstīm zīmīgā laikā, kad tiek pieminēti 1991.gada barikāžu laika notikumi. „Barikādes bija nozīmīgs notikums ne tikai Baltijai, bet arī visai Eiropai,” norādīja S.Āboltiņa. Viņa sacīja, ka plaši barikāžu divdesmitgades pasākumi nākamnedēļ plānoti arī Latvijā, tostarp 20.janvārī tiks sasaukta šiem notikumiem īpaši veltīta Saeimas sēde. 

S.Āboltiņa sarunā apliecināja, ka Lietuva ir viens no nozīmīgākajiem mūsu valsts ekonomiskās sadarbības partneriem, un uzsvēra, ka šī vizīte ir laba iespēja gan attīstīt ciešos saimnieciskos kontaktus, gan veicināt sadarbību Baltijas Asamblejas un NB8 formātā. „Tas ir arī signāls mūsu valstu iedzīvotājiem, ka attiecības starp abām kaimiņvalstīm ir ļoti ciešas un draudzīgas,” norādīja S.Āboltiņa.

Lietuvas vēstnieks pauda pārliecību, ka gaidāmā Saeimas priekšsēdētājas vizīte kļūs par vēl vienu soli abu valstu tradicionāli labo attiecību attīstībā. Atskatoties uz divdesmit gadus senajiem notikumiem, viņš uzsvēra, ka cīņa par neatkarību cieši saliedēja visas Baltijas nācijas, un kopīgu mērķu nospraušana baltiešiem nepieciešama arī patlaban.

Apmeklējot Lietuvu, S.Āboltiņa piedalīsies barikāžu atceres pasākumā pie Lietuvas Nacionālā radio un televīzijas ēkas, kur teiks uzrunu 1991.gada brīvības cīnītājiem un sanākušajiem dalībniekiem. Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies arī piemiņas pasākumā Neatkarības laukumā pie Seima ēkas.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Irenu Degutieni (Irena Degutienė), Lietuvas Republikas prezidenti Daļu Grībauskaiti (Dalia Grybauskaitė) un Lietuvas premjerministru Andrju Kubiļu (Andrius Kubilius), apmeklēs Nacionālo mākslas muzeju, kā arī viesosies Latvijas vēstniecībā Lietuvā, kur tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētājas vizītē Lietuvā plānota no 11. līdz 12.janvārim. Šī būs S.Āboltiņas pirmā oficiālā vizīte. 

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625790572862/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/oLu1HMYz5tc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī