Solvita Āboltiņa tiekas ar Ukrainas prezidentu

(15.12.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 15.decembrī, tikās ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kurš Latvijā ieradies oficiālā vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa uzsvēra, ka šī vizīte ir apliecinājums abu valstu sekmīgai sadarbībai un iespēja veicināt gan politisko dialogu, gan stiprināt ekonomiskās saites. 

Uzsverot, ka Latvija vēlas stiprināt parlamentāro sadarbību, S.Āboltiņa informēja, ka 10.Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Ukrainas parlamentu. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas ieinteresētību organizēt vizīšu apmaiņu parlamentu vadības līmenī.

S.Āboltiņa akcentēja, ka Saeima sadarbībā ar Ukrainas parlamentu ir ieinteresēta ne tikai politiskā līmenī, bet arī praktiski, piemēram, daloties uzkrātajā Eiropas Savienības integrācijas un reformu pieredzē, ko Ukrainas prezidents atzīmēja kā vienu no Ukrainas stratēģiskajām prioritātēm.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka tas ir ļoti nozīmīgs elements Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecībās.

S.Āboltiņa akcentēja, ka ukraiņi ir trešā lielākā mazākumtautību grupa Latvijā un šī diaspora ir aktīva un pamanāma Latvijas kultūras dzīvē. Viņa informēja, ka ukraiņu bērni savā dzimtajā valodā var mācīties Rīgas Ukraiņu vidusskolā.  

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625478257315/
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/SP-q5U3cmgA
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt