Āboltiņa uzsver poļu kopienas lomu Latvijas un Polijas attiecībās

(08.12.2010.)
VideoGalerija

Latvijas un Polijas ciešo un draudzīgo attiecību veidošanā būtiska loma ir Latvijā dzīvojošajai poļu kopienai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, trešdien, 8.decembrī, tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ježiju Mareku Novakovski (Jerzy Marek Nowakowski). Polijas vēstnieks pie Saeimas priekšsēdētājas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

„Abu valstu attiecības jau vēsturiski veidojušās ļoti ciešas un draudzīgas. Liela nozīme tajā ir Latvijā dzīvojošajiem poļiem, kuri ir patiesi mūsu valsts patrioti,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks īpaši akcentēja Atmodas laika aktīvās sabiedriskās darbinieces Itas Kozakēvičas personības nozīmi abu valstu attiecību stiprināšanā. „Itas Kozakēvičas dzīve un personība arī pēc viņas nāves ir turpinājusi iedvesmot ne tikai poļus, bet arī latviešus. Viņa ir labs piemērs tam, kā ticība zemei, kurā dzīvo, var tikt īstenota dzīvē un radīt tik daudz laba,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros sakarus, Polijas vēstnieks kā labu sadarbības piemēru minēja Polijas Senātā nesen atklāto fotoizstādi „Viena diena Latvijā”. Par godu Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas 92.gadadienai izveidotā izstāde, kuru atklāja Polijas Senāta priekšsēdētājs Bogdans Borusevičs un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, bija pirmā citas valsts parlamenta veidotā izstāde Polijas Senātā, uzsvēra J.M.Novakovskis. Tāpat vēstnieks Saeimas priekšsēdētājai šodien nodeva Polijas parlamenta abu palātu priekšsēdētāju oficiālos apsveikumus ar stāšanos amatā.

Sarunas laikā puses arī akcentēja nepieciešamību koordinēt Latvijas un Polijas nostāju būtiskos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumos. S.Āboltiņa kā svarīgu minēja sadarbību abu valstu parlamentu Eiropas lietu komisiju līmenī, it īpaši ņemot vērā, ka Polija nākamā gada otrajā pusē būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625554903246/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/vzzynCUPBeg
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī