Andrejs Klementjevs tiekas ar jauno Kambodžas vēstnieku

(07.12.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 7.decembrī, tikās ar Kambodžas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ta Vanu (Thay Vanna), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, kā arī iespējas veicināt parlamentāros kontaktus un sadarbību tūrisma jomā. Tūrisms ir viens perspektīvākajiem abu valstu sadarbības virzieniem, sarunas gaitā uzsvēra A.Klementjevs.

„Attīstot sadarbību tūrisma jomā, pakāpeniski tiks veicināti arī Latvijas un Kambodžas ekonomiskie kontakti. Ļoti liela nozīme ir cilvēciskajiem kontaktiem un nepastarpināti iegūtai informācijai par valsti, kuru apmeklē,” sarunā teica Saeimas priekšsēdētājas biedrs. A.Klementjevs arī rosināja Kambodžu atvieglot vīzu režīmu Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ieceļošanai Kambodžā.

Arī vēstnieks atzinīgi vērtēja abu valstu sadarbības iespējas tūrisma jomā. Vēstnieks apliecināja, ka savu pilnvaru laikā šim jautājumam veltīs īpašu uzmanību.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību nozīmēt abu valstu goda konsulus, kas būtu pozitīvs solis diplomātisko attiecību stiprināšanā. Tāpat tikšanās laikā pārrunātas iespējas attīstīt parlamentāros sakarus un sadarbību starptautiskajās organizācijās.


Fotogrāfijas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625548286040/with/5240365747/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/2/w3i-CFv2dQY
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima