Solvita Āboltiņa: jāveicina Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskā sadarbība

(30.11.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 30.novembrī, ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elmanu Hidajatu oglu Zejnalovu (Elman Hidayat oglu Zeynalov) pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību un parlamentāros kontaktus. Azerbaidžānas vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

„Jaunu biznesa kontaktu veidošana starp abu valstu uzņēmējiem vēl vairāk stiprinās Latvijas un Azerbaidžānas divpusējās attiecības,” atzina Solvita Āboltiņa. Viņa pauda cerību, ka biznesa kontaktus būtiski veicinās iecerētā Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva vizīte Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija vienmēr aktīvi atbalstījusi Eiropas Savienības Austrumu partnerības iniciatīvu, kuras ietvaros tiek veidotas ciešākas partnerattiecības ar Azerbaidžānu un vēl piecām bijušajās Padomju Savienības valstīm. „Varat paļauties uz Latviju kā labu draugu un starpnieku attiecībās ar Eiropas Savienību,” teica S.Āboltiņa.

Vēstnieks atzīmēja, ka Azerbaidžānas ārpolitikā transatlantisko attiecību veidošanai ir liela nozīme un šajā procesā viņa valsts augsti vērtē tieši Latvijas pieredzi. „Ņemot vērā kopīgo vēsturi, mūsu valstu pārstāvji saprotas labi. Latvijas veikto reformu piemērs un pieredze mums ir ļoti nozīmīga,” apliecināja vēstnieks. Tāpat viņš darīja zināmu, ka ar naftu bagātās Azerbaidžānas uzņēmējiem ir interese par sadarbību ar Latviju, un pozitīvi vērtēja ekonomiskās sadarbības iespējas.

Tikšanās gaitā pārrunāti arī abu valstu parlamentārie kontakti. S.Āboltiņa informēja, ka 10.Saeimā jau izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu un tajā darbojas 17 deputāti. Tāpat tiks turpināta iesāktā sadarbība ar Azerbaidžānas parlamentāriešiem arī nozaru komisiju līmenī, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

Jaunais Azerbaidžānas vēstnieks ir karjeras diplomāts ar 17 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš bijis vēstnieks Bulgārijā, strādājis arī Azerbaidžānas diplomātiskajā pārstāvniecībā Ukrainā.    


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625499137600/with/5220733064/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/04HCw_B9IA0
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde