Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tiekas ar Moldovas vēstnieku

(23.11.2010.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 23.novembrī, tikās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alekseju Krakanu (Alexei Cracan), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās gaitā puses akcentēja abu valstu labās attiecības, tostarp sekmīgo sadarbību parlamentārajā līmenī.

„Latvijas un Moldovas attiecības jau tradicionāli bijušas ļoti ciešas. Tieši Moldova ir viena no tām valstīm, kurai Latvija labprāt sniedz savu pieredzi, ko guvām veicot reformas pirms iestāšanās Eiropas Savienībā,” teica Saeimas priekšsēdētāja. Viņa norādīja, ka abām valstīm ir kopīga vēsturiskā pieredze un sadarbība ar Moldovu ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm.

„Latvija kā maza valsts labi atceras, cik būtiska bija mūsu reformu procesā saņemtā ārvalstu palīdzība. Patlaban jau kā Eiropas Savienības dalībvalsts esam gatavi dalīties savā reformu pieredzē ar Moldovu,” pauda S.Āboltiņa.

Labs apliecinājums sekmīgajai sadarbībai ir šī gada augustā parakstītais Saeimas Kancelejas un Moldovas parlamenta administrācijas saprašanās memorands, uzsvēra S.Āboltiņa. Vienošanās par atbalstu Moldovas parlamenta administrācijas kapacitātes stiprināšanā paredz, ka šīs valsts parlamenta darbinieki turpmāk regulāri iepazīsies ar Saeimas reformu pieredzi.

Moldovas vēstnieks augstu novērtēja Latvijas institūciju, tostarp Saeimas, kā arī nevalstisko organizāciju sniegto atbalstu Moldovai ceļā uz iespējamo dalību Eiropas Savienībā. „Mēs labprāt pārņemam jūsu pieredzi, un tā mums ir ļoti nozīmīga. Īpaši tas sakāms par sadarbību mūsu valstu parlamentu līmenī,” apliecināja A.Krakans. 

Puses arī pārrunāja iespējas veicināt Latvijas un Moldovas ekonomisko sadarbību, kā arī kontaktus kultūras un tūrisma jomās. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Latvija ir atvērta ārvalstu investīcijām un aktīvi meklē jaunus noieta tirgus gan Rietumos, gan Austrumos. Tāpat tikšanās gaitā pārrunāta politiskā situācija abās valstīs un drīzumā gaidāmās Moldovas parlamenta vēlēšanas.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625452088356/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/ng-t8dCrb88
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā