Konference par bērnu labklājību un aizsardzību

(20.10.2023.)

Lai spriestu par bērnu labklājību un aizsardzību, pirmdien, 23.oktobrī, parlamentā norisinājās konference "Investīcija bērnos šodien – labklājīga sabiedrība nākotnē". Konference rīkota Latvijā uzsāktās bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveides ietvaros.

Konferenci atklāja Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Ministru prezidente Evika Siliņa. Tāpat klātesošos konferences ievadā uzrunāja labklājības ministrs Uldis Augulis, Islandes izglītības un bērnu lietu ministrs Ausmundurs Einars Dadasons (Ásmundur Einar Daðason) un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Gunita Kovaļevska.

Konferences tēmas: “Vecāku piemērs – labākā investīcija bērnu nākotnē”, agrīnas vardarbības pret bērnu atpazīšana un nulles tolerance visās atbildīgajās institūcijās un sabiedrībā, rītdienas līderi un kāpēc pirmsskolas tomēr nav bērnu pieskatīšanas vietas. Tāpat dalībnieki runāja par tēmu “Brīvais kritiens. Viena bērna ceļš cauri drošības tīklam”, kā arī iepazina jauniešu skatījumu uz aktuālajiem jautājumiem. 

Pasākumu rīkoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Labklājības ministriju un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju. Konference notika Saeimas Baltiešu zālē, un ikviens tai varēja sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv un parlamenta Facebook kontā.


Z.Kalniņa-Lukaševica, atklājot bērnu labklājībai veltītu konferenci: bērni ir nācijas kodols

 

Konferences materiāli:

Programma

Labklājības ministrijas videomateriāli

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītājas Artas Bārzdiņas prezentācija

Nodibinājuma "Iespējamā misija" pirmsskolas izglītības programmas vadītājas Dinas Jaunzemes prezentācija

Nodibinājuma "Centrs Dardedze" komunikācijas vadītājas Andas Avenas prezentācija

Konferences atklāšanas un 1.daļas videoieraksts latviešu un angļu valodā

Konferences 2.daļas videoieraksts latviešu un angļu valodā

Fotogrāfijas

 

Seimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā