Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Kanādas Senāta priekšsēdētājs Džordžs Fērijs

(08.03.2023.)

No 11. līdz 15.martam oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Kanādas Senāta priekšsēdētājs Džordžs Fērijs (George J.Furey) ar kundzi un viņa vadītā delegācija.

Otrdien, 14.martā, Dž.Fērijs parlamentā tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu un pēc tam piedalīsies kopīgā preses brīfingā. Pēc preses brīfinga Dž.Fērijs un E.Smiltēns noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Saeimas priekšsēdētājs un Kanādas Senāta priekšsēdētājs kopā apmeklēs Ādažu militāro bāzi, kur tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā daudznacionālās kaujas grupas karavīriem no Kanādas. Kanāda ir daudznacionālās kaujas grupas vadošā valsts.

Dž.Fērijs tiksies arī ar Saeimas priekšsēdētāja biedri Zandu Kalniņu-Lukaševicu. Tāpat, viesojoties Latvijā, Kanādas Senāta priekšsēdētājam plānota tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni un tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri. Vēl vizītes ietvaros Dž.Fērijs un viņa vadītā delegācija apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju.

Dž.Fēriju vizītē pavadīs Kanādas parlamenta senatori Tonijs Dīns (Tony Dean), Roberts Bleks (Robert Black) un Mārgareta Dona Andersone (Margaret Dawn Anderson).

 

Saeimas organizētās mediju iespējas

Otrdien, 14.martā

10.00 – 11.00 Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu
Sēžu zāle, Baltā zāle un Viesu zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā

11.00 – 11.20 Saeimas priekšsēdētāja un Kanādas Senāta priekšsēdētāja preses brīfings
Baltā zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja

11.35 – 11.50 Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa
Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa. TV, foto iespēja

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 10.marta pulksten 14.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu, kā arī pasākumu, kuru plānots apmeklēt. 
Par iespēju apmeklēt tikšanos ar citām amatpersonām lūdzam laikus sazināties ar atbildīgajām institūcijām.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā