E.Smiltēns patiecas Ukrainas vēstniekam par personīgo ieguldījumu, aktīvi pārstāvot savu valsti un tautu

(28.02.2023.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns otrdien, 28.februārī, tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko), pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu, aktīvi pārstāvot savu valsti un tautu laikā, kad jau gadu Ukrainā noris pilna mēroga Krievijas iebrukums. Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

O.Miščenko atzīmēja, ka Latvija šī gada laikā Ukrainai ir sniegusi visa veida atbalstu – gan militāro, gan humāno, gan emocionālo, tostarp uzņemot savā valstī no kara bēgošos civiliedzīvotājus, kā arī sniedzot rehabilitācijas iespējas karā ievainotajiem Ukrainas karavīriem. Ikviens patiess Latvijas patriots nu jau ir arī Ukrainas patriots un otrādi, sacīja Ukrainas vēstnieks, paužot pateicību par mūsu valsts un sabiedrības atbalstu Ukrainai. Latvijas sniegtā palīdzībai Ukrainai pārsniedz vienu procentu no mūsu iekšzemes kopprodukta.

Saeimas priekšsēdētājs un Ukrainas vēstnieks pārrunāja turpmākās iespējas stiprināt atbalstu Ukrainai gan parlamentu līmenī, gan starptautiskos formātos, kā arī pievērsās jautājumam par Ukrainas ceļu uz NATO dalībvalsts statusu un eirointegrāciju. Ukrainai pērnā gada vasarā piešķirts Eiropas Savienības kandidātvalsts statuss.

Ukrainas vēstnieks O.Miščenko darbam Latvijā tika akreditēts 2019.gada 16.aprīlī.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306341022
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā