Zanda Kalniņa-Lukaševica Vācijas vēstniekam: sadarbība ir labākais instruments, lai stātos pretī globāliem satricinājumiem

(21.02.2023.)
Galerija

“Mums ir jābūt spējīgiem koncentrēties uz vairākiem draudiem un izaicinājumiem vienlaikus. Jāturpina maksimāli atbalstīt Ukrainu pret Krievijas izvērsto karu.  Tai pašā laikā jāspēj palīdzēt zemestrīcē cietušajai Turcijai. Mūsu valstu sadarbība ir labākais instruments cīņā ar globālajiem satricinājumiem, un tikai sadarbojoties kļūsim stiprāki,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 21.februārī, parlamentā tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Heltu (Christian Heldt).

Vēstnieks bija vienisprātis, atzīmējot, ka priekšā vēl ir daudz izaicinājumu un vairāk varam izdarīt strādājot kopā. Tostarp K.Helts kā īpaši būtiskas atzīmēja ciešas līdzīgi domājošo valstu valdību un parlamentu saites.

Spriežot par Krievijas asiņaino karu Ukrainā, puses pārrunāja arī NATO alianses un transatlantiskās sadarbības stiprināšanas iespējās, kā arī pievērsās jautājumam par Krievijas izvērsto propagandu un tās ietekmi Āfrikā un Latīņamerikā. Z.Kalniņa-Lukaševica vēlreiz apliecināja Latvijas nostāju par nepieciešamību izveidot īpašu ad hoc starptautisku tribunālu Krievijas saukšanai pie atbildības par Ukrainā pastrādātajiem agresijas noziegumiem.

Puses pārsprieda Vācijas nozīmīgo ieguldījumu Baltijas reģiona aizsardzībā. “Latvijas valsts un tās sabiedrība atzinīgi vērtē Vācijas lomu mūsu reģiona drošības stiprināšanā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, klātesošie bija vienisprātis par infrastruktūras projekta “Rail Baltica” nozīmi gan aizsardzībā, gan ekonomiskās sadarbības stiprināšanā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306175634
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta