Armands Krauze Ķīnas vēstniekam: aicinām izdarīt spiedienu uz Krieviju, lai tā izbeigtu tās izvērsto karu Ukrainā

(20.02.2023.)
Galerija

“Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti. Krievijas izraisītais postošais karš Ukrainā mums ir ļoti personisks, jo esam piedzīvojuši ilgus Padomju Savienības okupācijas gadus,” uzsverot nepieciešamību arī Ķīnai aktīvāk izdarīt spiedienu pret Krieviju, lai tā izbeigtu karu Ukrainā, pirmdien, 20.februārī, Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā Lianam Dzjaņcjuaņam (Liang Jianquan) Saeimā sacīja Saeimas sekretārs Armands Krauze.

Saeimas sekretārs atzīmēja, ka Latvijai un Ķīnai ir vairākas kopīgas intereses. Pusēm pārspriežot Latvijas un Ķīnas parlamentāro sadarbību, īpaši izcelta deputātu sadarbības grupu ietekme uz valstu dialoga stiprināšanu.

A.Krauze un L.Dzjaņcjuaņs pievērsās ekonomiskās sadarbības stiprināšanai, un vēstnieks apliecināja Ķīnas ieinteresētību veicināt līdzsvarotu ekonomiku, attīstot arī aktīvāku Latvijas eksportu uz Ķīnu. Tāpat pārrunātas arī uzņēmumu pieredzes apmaiņas veicināšanas iespējas, kā arī cilvēku savstarpējo kontaktu stiprināšana.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306137930
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt