Saeimas sekretārs Armands Krauze ar Azerbaidžānas vēstnieku pārrunā sadarbības stiprināšanas virzienus

(17.02.2023.)
Galerija

Saeimas sekretārs Armands Krauze piektdien, 17.februārī, parlamentā tikās ar  Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elnuru Sultanovu (Elnur Sultanov) un pārrunāja sadarbības paplašināšanas iespējas.

A.Krauze atzīmēja, ka Azerbaidžāna ir stratēģisks Eiropas Savienības partneris energoresursu piegādes avotu un maršrutu dažādošanā. “Krievijas izvērstais karš Ukrainā no jauna ir akcentējis enerģētiskās drošības nozīmi,” uzsvēra Saeimas sekretārs, aicinot meklēt sadarbības iespējas arī šajā jomā. Tāpat A.Krauze sacīja, ka Azerbaidžāna ir uzticams NATO sabiedrotais, un aicināja Azerbaidžānu turpināt maksimāli atbalstīt Ukrainu tās cīņā pret Krieviju.

Saeimas sekretārs atzīmēja, ka Latvijas un Azerbaidžānas attiecības gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās ir ciešas. Arī vēstnieks bija vienisprātis, īpaši izceļot parlamentāro dimensiju kā ļoti būtisku valstu sadarbības platformu. Nākamgad tiks atzīmēta Latvijas un Azerbaidžānas diplomātisko attiecību trīsdesmitgade.

Puses atzīmēja kopīgo abu valstu vēsturē, tostarp latviešu mākslinieku un kultūras darbinieku kopienu Azerbaidžānā 20.gadsimta sākumā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306070010
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde