Svinīgi atvērs Latvijas parlamentārisma vēsturei veltītās grāmatas papildināto izdevumu un nodos Saeimas simtgades liecības Nacionālajam vēstures muzejam

(15.02.2023.)

Ceturtdien, 16.februārī, pulksten 10.35 Saeimas namā svinīgi atvērs Gunāra Kusiņa grāmatas “Latvijas parlamentārisma apskats” otro papildināto izdevumu latviešu un angļu valodā, kā arī nodos Saeimas simtgades liecības Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam.

Pasākumā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kā arī grāmatas autors, bijušais ilggadējais Saeimas Juridiskā biroja vadītājs G.Kusiņš. Grāmatas eksemplārus kopā ar citām Saeimas simtgades liecībām paredzēts nodot Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam laikmetīgās vēstures dokumentēšanai. Uzrunu teiks muzeja direktors Arnis Radiņš.

Kopš 1922.gada 7.novembra, kad uz savu pirmo sēdi pulcējās Saeima un stājās spēkā Satversme, ir pagājusi vēsturisku notikumu piepildīta simtgade. Pēc neatkarības atgūšanas Saeima pilnā mērā atjaunoja Satversmi un atgriezās pie parlamentārisma tradīcijām. Izdevums “Latvijas parlamentārisma apskats” ir stāsts par Latvijas parlamentārismu no pirmsākumiem līdz mūsdienām. Grāmata pirmoreiz izdota 2016.gadā, un tās atkārtotais izdevums Saeimas simtgades izskaņā papildināts, tostarp ar jaunām nodaļām un vizuālajiem materiāliem.

Grāmata tapusi pēc Latvijas Republikas Saeimas iniciatīvas. Grāmatas mākslinieces ir dizaina studijas H2E pārstāves Ingūna Elere un Laura Lorence.

Izdevuma autors G.Kusiņš bija pirmais Saeimas Juridiskā biroja vadītājs, un to vadīja no 1993. līdz 2014.gadam. Kopš 2014.gada G.Kusiņš ir Satversmes tiesas tiesnesis.

Grāmatas atvēršana un vēstures liecību nodošana Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam ceturtdien, 16.februārī, notiks Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11, un sāksies pulksten 10.35.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt