Saeimā spriedīs par klimata pārmaiņu izaicinājumiem un kultūras lomu to risināšanā

(14.02.2023.)

Trešdien, 15.februārī, parlamentā norisināsies seminārs “Klimats, kultūra, dzīves kvalitāte”, kurā tā dalībnieki pārrunās jautājumus saistībā ar klimata pārmaiņu nestajiem izaicinājumiem un kultūras lomu to risināšanā.

Semināru atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kultūras ministrs Nauris Puntulis un klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars. Tāpat ievadvārdus sacīs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētaja Agita Zariņa-Stūre un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Semināra dalībnieki spriedīs par klimatu kontekstā ar kultūru un vidi. Semināru rīko UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Latvijas Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde un biedrība “ICOMOS Latvija” sadarbībā ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju, Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Francijas institūtu Latvijā un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāti.

Diskusija trešdien, 15.februārī, sāksies pulksten 10.00 Saeimas nama Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un to ikviens varēs vērot tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī sabiedrisko mediju interneta platformā www.lsm.lv.

Programma

Video ieraksta 1.daļa LAT  ENG

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī