Zanda Kalniņa-Lukaševica ar Izraēlas vēstnieci pārrunā ciešākas sadarbības iespējas

(08.02.2023.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 8.februārī, tiekoties ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šāronu Rapaportu Palgi (Sharon Rappaport Palgi), pārrunāja iespējas stiprināt valstu sadarbību ekonomikā, zinātnē un atbalsta sniegšanā Ukrainai.

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstniece uzsvēra abpusēju ieinteresētību aktivizēt sadarbību ekonomikā starp Latviju un Izraēlu, it sevišķi ņemot vērā pagājušā gada izskaņā Telavivā aizvadīto Latvijas-Izraēlas biznesa forumu, kuru atklāja Latvijas Valsts prezidents un kurā piedalījās plaša Latvijas uzņēmēju delegācija. Sarunā īpaši tika izceltas sadarbības iespējas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, inovāciju, lauksaimniecības, kā arī pārtikas rūpniecības jomā. Jaunu impulsu var sniegt arī Izraēlā atklātā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecība.

Tāpat puses pārrunāja Latvijas un Izraēlas sadarbību medicīnas jomā, kas notiek gan starp medicīnas centriem, gan augstākās izglītības iestādēm. Z.Kalniņa-Lukaševica izcēla medicīnas tehnoloģiju attīstību Izraēlā, savukārt vēstniece atzinīgus vārdus veltīja Latvijas mediķu profesionalitātei.

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstniece pārrunāja arī iespējas sadarboties palīdzības sniegšanā Ukrainai, tostarp izceļot ievainoto rehabilitāciju.

Kā akcentēja Z.Kalniņa-Lukaševica: “Krievija ir jāaptur un jāsauc pie atbildības par Ukrainā pastrādāto. Latvija iestājas par ad hoc starptautiska tribunāla izveidi, lai vainīgie tiktu saukti pie atbildības.”

Krievija pēdējos gados daudzviet pasaulē plaši izvērsusi savu propagandu, un mums kopīgiem spēkiem jācīnās arī informatīvajā sfērā, lai ierobežotu dezinformāciju, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Z.Kalniņa-Lukaševica un vēstniece pārrunāja arī progresu, virzot Latvijas un Izraēlas divpusējo līgumu par dubultās pilsonības atzīšanu, kā arī sprieda par parlamentārās sadarbības paplašināšanas iespējām.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305871658 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde