Zanda Kalniņa-Lukaševica: Latvijas un Sanmarīno kopīgās vērtības ir pamats ciešākai sadarbībai

(31.01.2023.)
VideoGalerija

“Mūsu valstis vieno kopīgi mērķi un izpratne par demokrātiju, mieru un cilvēktiesībām. Tas ir labs pamats ciešākai Latvijas un Sanmarīno sadarbības veicināšanai kā divpusēji, tā starptautiskā līmenī,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 31.janvārī, tiekoties ar Sanmarīno Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Silviju Marketi (Silvia Marchetti). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Spriežot par valstu ekonomisko dialogu, Saeimas priekšsēdētāja biedre akcentēja savstarpējo tirdzniecības potenciālu. Z.Kalniņa-Lukaševica rosināja stiprināt sadarbību tādās jomās kā zinātne un jaunās tehnoloģijas, īpaši izceļot viedās pilsētas, mākslīgo intelektu, biomedicīnu un viedo enerģiju.

Pārrunājot ģeopolitiskās aktualitātes un Krievijas karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka ir ļoti būtiski turpināt atbalstīt Ukrainu un Krievijas izolāciju. “Lai aizstāvētu ANO Statūtu pamatprincipus, ir jāpanāk Krievijas atbildība par noziegumiem un pārkāpumiem pret Ukrainu,” uzsvēra Z.Kalniņa-Lukaševica.

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstniece pārrunāja arī progresu sarunās starp Eiropas Savienību un Sanmarīno, Andoru un Monako par Asociācijas līguma noslēgšanu.

Vēstniece darbam Latvijā akreditēta šodien, 31.janvārī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305647880
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt