Edvards Smiltēns Slovēnijas vēstnieku aicina stiprināt ekonomisko sadarbību jomās ar augstu pievienoto vērtību

(25.11.2022.)
VideoGalerija

Lai stātos pretim ekonomiskajiem izaicinājumiem, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 25.novembrī, aicināja Slovēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomažu Matjašecu (Tomaž Matjašec) paplašināt valstu veiksmīgo sadarbību jomās ar augstu pievienoto vērtību, tostarp mākslīgā intelekta tehnoloģijās. Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pusēm pārrunājot Krievijas karu Ukrainā un reģiona aizsardzību, E.Smiltēns pateicās Slovēnijai par tās dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Vēstnieks akcentēja, ka Slovēnijas karavīriem dienests Latvijā ir laba starptautiskā pieredze.

Saeimas priekšsēdētājs akcentēja, ka Putina karš Krievijā ir stiprinājis līdzīgi domājošo Eiropas un NATO valstu vienotību, kā arī veicinājis drosmīgu lēmumu pieņemšanu. Spriežot par enerģētiskās neatkarības nostiprināšanu, E.Smiltēns uzsvēra, ka “tas ir skarbs un grūts ceļš, taču brīvībai ir sava cena”.

E.Smiltēns un vēstnieks bija vienisprātis par nepieciešamību pilnveidot digitālās jomas pārvaldi, tostarp īpašu uzmanību pievēršot drošības risku novēršanai.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par drīzumā gaidāmo Slovēnijas vēstniecības atvēršanu Latvijā, akcentējot, ka tas palīdzēs pilveidot jau tā valstu labo dialogu. T.Matjašecs būs pirmais Latvijā rezidējošais Slovēnijas vēstnieks.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303979908
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā