Edvards Smiltēns: Ukraina arī turpmāk var rēķināties ar Latvijas parlamenta atbalstu

(10.11.2022.)
VideoGalerija

“Saeima arī turpmāk būs nelokāma savā atbalstā Ukrainai. Latvija un Ukraina ir cieši draugi un sabiedrotie, un šī tikšanās ir simbolisks apliecinājums tam, ka mēs arī turpmāk stingri iestāsimies par mūsu kopīgajām vērtībām – brīvību, neatkarību un demokrātiju,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ceturtdien, 10.novembrī, parlamentā tiekoties Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko).

Latvija ir gatava arī turpmāk sniegt Ukrainai nepieciešamo palīdzību, akcentēja Saeimas priekšsēdētājs un uzsvēra, ka parlamentārā līmenī nenotiks nekāda sadarbība ar Krieviju vai Baltkrieviju.

Vēstnieks pateicās par nerimstošo Latvijas palīdzību, uzsverot, ka Latvija ir viena no lielākajām Ukrainas atbalstītājām. Gandrīz viens procents no valsts iekšzemes kopprodukta novirzīts Ukrainas atbalstam. O.Miščenko atzinīgus vārdus veltīja arī karavīru rehabilitācijai Latvijā, uzsverot, ka šī palīdzība ir tikpat būtiska kā munīcija.

Ukraiņi ir gatavi cīnīties par mūsu kopīgo uzvaru, akcentēja vēstnieks. Latvija ir Eiropas Savienības solidaritātes dzinējspēks, sacīja O.Miščenko, uzsverot, ka Latvijas paraugs mudina sekot šim piemēram arī citas valstis. Lai gan Ukraina nav Eiropas Savienības vai NATO dalībvalsts, tā jūtas tur pārstāvēta, pateicoties Latvijai.

Puses pārsprieda arī jautājumus, kas saistīti ar to, kā saukt Krieviju pie atbildības par tās pastrādātajiem noziegumiem.

Saeimas priekšsēdētājs sarunā izcēla arī parlamenta Ziemassvētku labdarības akciju, rosinot šogad to veltīt Ukrainai. Decembrī Saeimas deputāti un darbinieki labdarības akcijā tradicionāli vienojas atbalstā kādam īpaši izvēlētam mērķim.

E.Smiltēns pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Ukrainas sadarbības stiprināšanā, savukārt O.Miščenko aicināja jaunievēlēto Saeimas priekšsēdētāju oficiālā vizītē apmeklēt Ukrainu.

Amerikas Savienoto Valstu un Ukrainas vēstnieki ir pirmie, ar kuriem parlamentā tiekas jaunievēlētais Saeimas priekšsēdētājs.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303581513
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem