Saeimas namā atklās jauniešu fotokonkursa “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija” izstādi

(09.11.2022.)

Saeimas namā ceturtdien, 10.novembrī, svinīgi atklās jauniešu fotokonkursa “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija” izstādi, kā arī sveiks konkursa uzvarētājus un viņu pedagogus.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Klātesošos uzrunās un balvas pasniegs arī Nacionālo bruņoto spēku komandiera biroja priekšnieks komandleitnants Valdis Andersons, Zemessardzes štāba priekšnieks pulkvedis Viesturs Bubucis, Jaunsardzes centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Tāpat uzvarētājus uzrunās Tautas padomes priekšsēdētāja, Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes mazmazmeita Kristīne Čakste.

Saeimā tiks izstādīti 12 darbi, kas atzīti par fotokonkursa “Brīvība. Neatkarība. Demokrātija” uzvarētājiem. Konkurss rīkots, atzīmējot Saeimas simtgadi un gatavojoties Lāčplēša dienai. Lai piedalītos konkursā, jauniešiem pašu uzņemtās fotogrāfijās bija jāatveido pamatvērtības – brīvība, neatkarība, demokrātija – kā daļa no savas un mūsu valsts dzīves.

Konkursā uzvarējušo fotogrāfiju autori ir Annija Balčūne, Jūlija Kasecka, Martins Levuškāns, Līga Gredzena, Laura Skrūskopa, Sandra Kirilova, Edgars Ancītis, Dinija Daugule, Laura Kristīne Anšance. Diviem konkursa dalībniekiem - Martai Paulai Brolītei un Arturam Pīlācim – plānots pasniegt īpašas žūrijas balvas.

Pēc izstādes atklāšanas konkursa uzvarētāji un viņu pedagogi dosies ekskursijā pa Saeimas namu, kā arī apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Patruļkuģu eskadru un dosies izbraucienā ar patruļkuģi.

Fotokonkursu organizē Saeima. To rīko Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Jaunsardzes centru un muzeju “Jāņa Čakstes māja”.

Fotokonkursa izstādi atklās ceturtdien, 10.novembrī, pulksten 10.35 Saeimas nama Lielajā vestibilā.

Konkursa uzvarētāju darbi: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303302821
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt