Nacionālajā teātrī notiks Saeimas simtgadei veltīts koncerts “Turpinājums. Mūsu balsis”

(24.10.2022.)

Latvijas Nacionālajā teātrī ceturtdien, 27.oktobrī, notiks svinīgs koncerts “Turpinājums. Mūsu balsis”, kas veltīts Saeimas simtgadei. Koncertu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Pasākumā uzstāsies kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā, solisti - Reinis Tomiņš, Līga Griķe, Aigars Raumanis, Daniils Bulajevs, Taīse Ticiana Geitus Eitvina, Andrejs Zitmanis, kā arī Rīgas Doma kora skolas jauktais koris diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Simtgades koncertā klausītājus priecēs jauni, talantīgi mūziķi, kuri pārliecinoši iet savu ceļu un nes Latvijas vārdu pasaulē. Uzlecošas zvaigznes un vēl tikai plaukstoši talanti. Programmā izskanēs Latvijas autoru darbi – gan klasiskā, gan laikmetīgā mūzika.

Koncertu apmeklēs Saeimas Prezidija locekļi un deputāti, Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, bijušie Saeimas spīkeri, valsts prezidenti un Augstākās padomes deputāti, kā arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja un viceprezidents, Igaunijas, Lietuvas, Islandes un Melnkalnes parlamentu priekšsēdētāji, Ukrainas Augstākās Radas vicespīkere un citi viesi.

1.Saeima uz pirmo sēdi sanāca 1922.gada 7.novembrī un iemiesoja tautas uzticību savam valstiskumam, brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums - Satversme.

Saeimas simtgadei veltītais koncerts notiks ceturtdien, 27.oktobrī, pulksten 18.00 Latvijas Nacionālajā teātrī. Tam tiešraidē varēs sekot www.saeima.lv, sabiedrisko mediju interneta platformā www.lsm.lv un Latvijas Radio, savukārt Latvijas Televīzijā to varēs vērot pulksten 21.10 LTV1.

Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri vēlas atspoguļot koncerta norisi, nepieciešama akreditācija. Lai pieteiktu akreditāciju, lūdzam rakstīt uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanīt uz tālruni 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un kontakttālruni.

Akreditāciju iespējams pieteikt līdz 26.oktobra pulksten 12.00.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, akreditāciju iespējams piešķirt ne vairāk kā vienam žurnālistam un ne vairāk kā vienam fotogrāfam vai operatoram no katra medija.

Ja interesentu skaits būs lielāks nekā iespējams uzņemt pasākuma norises vietā, priekšroka tiks dota tiem, kuri pieteikušies ātrāk. Vēršam uzmanību, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvju pieteikšana negarantē akreditācijas piešķiršanu.

Pasākuma muzikālo daļu varēs filmēt tikai pirmā skaņdarba laikā ne ilgāk kā 90 sekundes. Vēršam uzmanību, ka operatoriem un fotogrāfiem ierādītājās vietās būs jāatrodas visu koncerta laiku, bet pēc pirmā skaņdarba ložu būs iespēja atstāt. Lūdzam ņemt vērā, ka koncerta laikā žurnālisti un operatori atradīsies atsevišķās ložās.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt