Dagmāra Beitnere-Le Galla Panamas vēstniekam: esam līdzīgi domājošas valstis

(19.10.2022.)
VideoGalerija

“Lai gan mūs šķir liels attālums, Latvija un Panama ir līdzīgi domājošas valstis ar līdzīgu vērtību sistēmu. Mums ir jāmeklē iespējas, kā veicināt mūsu sadarbību,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla trešdien, 19.oktobrī, tiekoties ar Panamas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Havjēru Alsidesu Bonagasu de Grasiju (Javier Alcides Bonagas de Gracia). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ciešāks politiskais dialogs veicinās arī valstu ekonomisko sadarbību, atzīmēja D.Beitnere-Le Galla. Saeimas priekšsēdētājas biedre īpaši izcēla Latvijas sasniegumus digitālo risinājumu ieviešanā un virzību uz līderību informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā.

Vēstnieks uzsvēra, ka Panama ir viena no vislabāk sasniedzamajām valstīm Centrālamerikas reģionā, un akcentēja valsts būtisko lomu loģistikā un tranzītā.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veicināt parlamentāro sadarbību. D.Beitnere-Le Galla pauda cerību, ka jaunievēlētā Saeima apsvērs iespēju izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Panamu.

Gan D.Beitnere-Le Galla, gan Panamas vēstnieks uzsvēra, ka oktobra beigās plānotā Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību valstu reģiona (EU-CELAC) ārlietu ministru sanāksme Buenosairesā, Argentīnā, sniegs būtisku ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā un sadarbībā starp reģioniem.

Vēstnieks rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302997645

Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem