I.Lībiņa-Egnere Saeimā uzņem Hesenes landtāga delegāciju

(20.07.2022.)
Galerija

Mēs esam sabiedrotie, un kopīgiem spēkiem spēsim pārvarēt arī Krievijas sāktā kara Ukrainā izraisītās iekšpolitiskās grūtības. Rūpes par kara bēgļiem, cīņa pret Kremļa propagandas ietekmi sabiedrībā, gan nepieciešamība rast risinājumus satricinājumiem ekonomikā un enerģētikas sektorā - tie ir aktuāli iekšpolitiskie izaicinājumi visā Eiropā. To trešdien, 20.jūlijā, Saeimā tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Hesenes federālās zemes landtāga delegāciju, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Vienlaikus šis ir laiks, kad katram no partneriem ir jābūt uzticīgam un visaugstāk jāliek tās vērtības, kas saista mūs kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis – demokrātija, cilvēktiesības un solidaritāte. Kopīgie lēmumi ir jāpieņem cieņpilnā dialogā starp visiem partneriem, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. 

Hesenes landtāga deputāti interesējās par Latvijas pieredzi, atrodoties tiešā agresorvalstu tuvumā, aktuālo situāciju Ukrainas bēgļu uzņemšanā un integrācijā, kā arī politiskajām aktualitātēm, tuvojoties Saeimas vēlēšanām. 

Pārrunājot Krievijas propagandas ietekmi, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka ilgstoša atrašanās Kremļa informatīvajā telpā nozīmīgai daļai sabiedrības radījusi pilnīgi sagrozītu un ačgārnu realitātes ainu. Vienlaikus Latvija ir devusi patvērumu daudziem Krievijas neatkarīgajiem medijiem, kuri vairs nevar strādāt dzimtenē, un to radītais saturs ir būtisks pienesums mūsu mediju videi.

Pārrunājot abu valstu pieredzi Ukrainas bēgļu uzņemšanā, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzina, ka šī ir lielākā bēgļu krīze Latvijas vēsturē, un savā ziņā tas ir “cilvēcības eksāmens” mūsu sabiedrībai. Jau kopš kara pirmajām dienām Latvijas ļaudis ir apņēmības pilni sniegt palīdzīgu roku karā cietušajiem, gan uzņemot bēgļus savās ģimenēs, gan sniedzot nepieciešamo materiālo atbalstu.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720300678832
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā