Parlamentā pateicas goda konsuliem par darbu Latvijas valsts labā

(11.07.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 11.jūlijā, parlamentā uzrunājot Latvijas goda konsulus, pateicās par iesaistīšanos, enerģiju un centību darbā Latvijas valsts labā.

Dagmāra Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka šis gads ir īpašs, jo atzīmējam 100 gadus kopš 1.Saeimas sanākšanas, kā arī Satversmes simtgadi. “Latvijas vēsture ir gājusi cauri dažādiem periodiem. Mūsu atmiņa atgādina drosmes un sāpju pilnus mirkļus,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Pievērošoties šodienas aktuālajiem ģeopolitiskajiem jautājumiem, D.Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka Krievijas karš Ukrainā maina politisko ainavu. “Atbalsts Ukrainai latviešu vidū ir patiess. Mēs viegli spējam sevi asociēt ar ukraiņiem,” pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

“Kara sākumā Saeima pieņēma lēmumu par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. Tas bija pareizs solis ceļā uz mērķi – nodrošināt Ukrainai dzīvi Eiropā, par ko ukraiņu tauta cīnās jau daudzus gadus,” atzīmēja D.Beitnere-Le Galla. “Mēs apzināmies, ka Ukraina par atrašanos Eiropā maksā ļoti augstu cenu. Ukraina cīnās par mums visiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Latvijas goda konsuli pārstāv Latvijas intereses visos pasaules reģionos – gan Eiropā un Amerikā, gan Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Latvijas goda konsulu sanāksmes Rīgā Ārlietu ministrija organizē kopš 2002.gada, un tās notiek ik pēc diviem gadiem. Šādas sanāksmes jau kļuvušas par tradīciju, kas ļauj Latvijai veicināt ekonomisko, kultūras un konsulāro sadarbību, īpaši tajās valstīs, kurās Latvijai nav diplomātisko pārstāvniecību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720300453595
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā