Dagmāra Beitnere-Le Galla Polijas parlamentāriešiem pateicas par ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā

(20.06.2022.)
VideoGalerija

Polija gan vēsturiski, gan mūsdienās ir mūsu reģiona drošības balsts. Krievijas iebrukums Ukrainā vēl jo vairāk ir parādījis, ka aizsardzība ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, un esam pateicīgi Polijai par ieguldījumu visas Eiropas drošības stiprināšanā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 20.jūnijā, tiekoties ar Polijas Republikas parlamenta Polijas–Latvijas sadraudzības grupas deputātiem Roberta Telusa (Robert Talus) vadībā. Puses bija vienisprātis, ka Ukraina aizstāv ne vien savas, bet gan visas Eiropas nākotni un vērtības. 

“Polija ir pelnījusi lielu apbrīnu, ņemot vērā Ukrainai sniegto palīdzību, un jūs varat kalpot kā paraugs citām valstīm. Latvija un Polija allaž ir bijuši tuvi sabiedrotie, taču jaunā realitāte, ko radījis Krievijas iebrukums Ukrainā, savedusi mūs vēl ciešāk kopā, mudinot uz aktīvāku sadarbību gan politikā, gan ekonomikā,” sacīja D.Beitnere-Le Galla. 

Puses atzinīgi vērtēja jaunizveidoto Polijas-Latvijas Tirdzniecības kameru, kuras mērķis ir veicināt abu valstu ekonomiskās attiecības, kā arī pārsprieda iespējas vēl ciešākiem kontaktiem militārajā jomā. Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Polijai par dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. 

Kā akcentēja R.Teluss, šobrīd cieša sadarbība ir vēl svarīgāka nekā iepriekš, tostarp būtiski sadarboties cīņā pret Kremļa propagandu. Ņemot vērā mūsu ģeogrāfisko tuvumu Krievijai, viltus ziņas un dezinformācija ir aktuāla problēma visā reģionā, sacīja R.Teluss, aicinot kopīgiem spēkiem apturēt Krievijas melus, ko tā izplata ar mediju un sociālo tīklu starpniecību. 

D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja to, ka Rīgā pastāvīgi rezidē korespondents no Polijas sabiedriskajiem medijiem, tādējādi veicinot tiešas un nepastarpinātas informācijas apmaiņu starp Poliju un Baltijas valstīm. 

Polijas parlamentārieši uzsvēra nepieciešamību ciešāk sadarboties arī Eiropas Savienības līmenī, lai kopīgi virzītu mūsu reģionam svarīgus jautājumus. Tāpat deputāti pateicās par Latvijas atbalstu poļu diasporai, izceļot arī poļu skolas Latvijā. 

Sarunā piedalījās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Polijas parlamentu deputāti Raimonds Bergmanis un Ivans Klementjevs. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299931041">https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299931041
Video: Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt