NATO PA Latvijas delegācija Briselē spriež par aktuālajiem drošības jautājumiem

(21.02.2023.)

NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Latvijas delegācijas locekļi - vadītājs Raimonds Bergmanis, vadītāja vietnieks Ainars Latkovskis un pastāvīgā pārstāve Irma Kalniņa - līdz 22.februārim uzturas Briselē, lai ar NATO valstu parlamentāriešiem pārrunātu aktuālos drošības jautājumus.

Raimonds Bergmanis un citi dalībvalstu parlamentāro delegāciju vadītāji Briselē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Janu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg) un Ziemeļatlantijas Padomes locekļiem, lai pārrunātu aktualitātes drošības jomā, palīdzības intensificēšanu Ukrainai, drošības stiprināšanu alianses austrumu flangā, tai skaitā Baltijas jūrā, kā arī jautājumus, kas saistīti ar Somijas un Zviedrijas iespējami ātrāku uzņemšanu aliansē.

Delegāciju locekļus par aktualitātēm sabiedroto atbalstam Ukrainā un pārējām riskam pakļautajām valstīm uzrunāja NATO ģenerālsekretāra vietnieki operāciju, kā arī aizsardzības politikas un plānošanas jautājumos. Delegāti apmainījās viedokļiem arī par jauno NATO stratēģisko koncepciju un alianses lomu demokrātisko vērtību un likumos balstītas pasaules kārtības saglabāšanā.

Turpinot vizīti Briselē, deputāti spriež par pretgaisa aizsardzības jautājumiem, pieaugošo spriedzi Indijas un Klusā okeāna reģionā, NATO kodolpolitiku, adaptēšanos jaunajā drošības vidē un atbildēm jaunajiem drošības izaicinājumiem. Tāpat tiks skatīti jautājumi par vēršanos pret ārvalstu veiktajām manipulācijām ar informāciju, kā arī Eiropas Savienības klimata un enerģētikas politiku.

NATO PA ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. PA veido būtisku saikni starp NATO un dalībvalstu parlamentiem, stiprina politisko dialogu, kā arī veicina sabiedrības atbalstu alianses politikai.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt