Latvijas Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta un ārlietu ministra aicinājums

(14.02.2023.)

Kopš 2014.gada Krievija uzbrūk Ukrainas zemei un neatkarībai. 2022.gada 24.februārī Krievijas bruņotie spēki aizsāka brutālu pilna mēroga militāru agresiju, kas turpinās nu jau gadu. Tūkstošiem cilvēku, kas bija dzīvojuši vienkāršu, ikdienišķu dzīvi – sievas un vīri, brāļi un māsas, vecāki un bērni, – ir gājuši bojā šajā Krievijas bezjēdzīgi sāktajā karā. Vēl tūkstošiem ir deportēti uz agresora teritoriju. Vairākiem miljoniem ukraiņu dzīves ir sagrautas, dodoties bēgļu gaitās, lai meklētu patvērumu no Krievijas iebrucēju zvērībām.

Varonīgie ukraiņu kareivji un kareives pašaizliedzīgi cīnās par savas zemes un mūsu visu brīvību un neatkarību. Viņi ir spējuši noturēties pret milzīgu pārspēku, apstādinot agresora virzību uz priekšu, un ir arī spējuši dot spēcīgus pretsitienus. Diemžēl Ukraina par to maksā baisu, asiņainu cenu, zaudējot savus izcilākos dēlus un meitas.

Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Latvijas Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Ministru prezidents un ārlietu ministrs 2023.gada 24.februārī plkst. 9.00 aicina visus Latvijas iedzīvotājus uz mirkli pārtraukt ikdienas gaitas un vienoties klusuma brīdī, pieminot un godinot Ukrainas tautas upurus. Latvija atbalstīja un atbalstīs Ukrainas cīņu līdz pilnīgai uzvarai. Tiem, kas cīnās par savu valsti, vienmēr būs vairāk apņēmības un spēka nekā tiem, kas iebrūk svešā zemē. Tie, kas cīnās par savu bērnu tiesībām dzīvot brīvā un demokrātiskā valstī, gūs virsroku.

Slava Ukrainai!

Piektdien, 29.martā