Ināra Mūrniece tiekas ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem

(16.06.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 16.jūnijā, tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem. Nozares darbinieki šodien bija pulcējušies pie parlamenta piketā saistībā ar pedagogu darba samaksas grafika izstrādi un slodzes sabalansēšanu.

Ar LIZDA pārstāvjiem tikās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadība – priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, priekšsēdētāja vietnieks Ritvars Jansons, sekretāre Evija Papule -, kā arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

LIZDA sarunā pārstāvēja priekšsēdētāja Inga Vanaga, Jēkabpils novada arodorganizācijas priekšsēdētāja Inga Ermansone, Jūrmalas arodorganizācijas priekšsēdētājs Sandis Bērziņš un Jauno pedagogu padomes priekšsēdētājs Matīss Ļaudams.

Parlamentārieši akcentēja nepieciešamību panākt kompromisu starp nozares un valdības pārstāvjiem, tostarp jautājumā par jauno finansējuma sadales modeli, sabalansētas darba slodzes nodrošināšanu un algu paaugstinājumu pedagogiem.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra parlamenta gatavību turpināt dialogu un palīdzēt rast kompromisu starp nozari un valdību. Šis jautājums ir arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas darba kārtībā, un to komisijas sēdē plānots skatīt otrdien, 21.jūnijā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī