Konferencē Saeimā spriež par Baltijas valstu sadarbību izglītības, zinātnes un inovāciju jomā

(13.05.2022.)

13.maijā Saeimā norisinājās Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes konference “Izglītība, zinātne un inovācijas – risinājums ilgtspējīgai un labklājību veicinošai reģionālajai attīstībai Baltijas valstīs”.

Konferenci atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns. Konferences ievadsesijā klātesošos attālināti uzrunāja arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Konferences pirmajā sesijā tās dalībnieki sprieda par spēcīgu, uz nākotni vērstu un saskaņotu zinātnes un inovāciju politiku Baltijas valstīs un plašākā mērogā. Tostarp tika uzklausīts ziņojums par Baltijas valstu zinātnes un inovāciju politiku, kā arī pārrunātas perspektīvas augstākās izglītības kvalifikāciju atzīšanas paplašināšanai.

Otrajā sesijā konferences dalībnieki pārrunāja ciešākas Baltijas valstu sadarbības veicināšanas iespējas kosmosa izpētē, kā arī elementārdaļiņu fizikas nozarē. Savukārt trešā sesija bija veltīta izglītības lomai Baltijas valstu sociālās noturības veidošanā, tostarp pārspriežot izaicinājumus, kas saistīti ar dezinformācijas un propagandas ietekmes mazināšanu.

Konferences norisei varēja sekot līdzi arī tiešraidē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv.

Ināra Mūrniece: izglītība ir kritiski domājošas un pilsoniski aktīvas sabiedrības pamats

Konferences materiāli

Programma

Fotogrāfijas

Konferences videoieraksti latviešu valodā: 1.daļa, 2.daļa

    angļu valodā: 1.daļa, 2.daļa

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima