Ināra Mūrniece Polijā: palīdzēsim bēgļiem, palīdzot Ukrainai uzvarēt

(21.04.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzturas darba vizītē Polijā, piedaloties Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju – sieviešu - sanāksmē par kara bēgļu situāciju un turpmāko nepieciešamo rīcību Ukrainas cilvēku atbalstam.

Parlamentu spīkeres kopīgi apmeklēja Polijas–Ukrainas robežpunktu un bēgļu uzņemšanas centru Helmas pilsētā, kā arī humānās palīdzības centru Varšavas priekšpilsētā.  Tāpat politiķes piedalījās diskusijā Polijas parlamentā.  

“Šeit, Polijā, runājot ar kara bēgļiem no Ukrainas, dzirdu, ka viņu lielākā vēlme ir pēc iespējas drīzāk atgriezties mājās. Tas būs iespējams tad, kad karš beigsies ar Ukrainas uzvaru. Taču tas nenotiks pats no sevis, par to ir jācīnās. Un te neatsverams ir demokrātiskās pasaules nepagurstošs atbalsts Ukrainai. Pirmkārt, jāpiegādā visi nepieciešamie ieroči un munīcija, lai ukraiņi varētu cīnīties par savu zemi. Otrkārt, jāturpina pastiprināt sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju. Treškārt, Ukrainai jādod skaidra Eiropas perspektīva,” uzsvēra I.Mūrniece. 

Kopš kara sākuma Eiropas Savienības valstis ir demonstrējušas nepieredzētu solidaritāti un pieņēmušas bezprecedenta lēmumus. Taču mēs nedrīkstam apstāties, mums ir jāturpina strādāt kopā, lai palīdzētu Ukrainai, kolēģēm atzina Saeimas priekšsēdētāja. 

Sanāksmē Polijā parlamentu spīkeru un vicespīkeru līmenī bija pārstāvēta Austrija, Beļģija, Kipra, Latvija, Lietuva, Polija, Spānija, kā arī Ukraina un Eiropas Parlaments.

Parlamentu spīkeru – sieviešu - vizīte Polijā rīkota, solidarizējoties ar Ukrainas sievietēm, kuras spiestas bēgt no kara postītās dzimtenes. I.Mūrniece Poliju apmeklē pēc Polijas Republikas parlamenta Apakšpalātas priekšsēdētājas Elžbetas Vitekas (Elżbieta Witek) uzaicinājuma.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720298253810
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā