Saeimu uzrunā Ukrainas Verhovna Radas spīkers Ruslans Stefančuks

(07.04.2022.)
Galerija

Ukrainas parlamenta – Verhovna Radas – priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks (Ruslan Stefanchuk) ceturtdien, 7.aprīlī, attālināti uzrunājot Saeimu, pateicās Latvijai par nozīmīgo atbalstu Ukrainai šajā briesmīgajā brīdī – Krievijas karā pret Ukrainu.

Pirms Verhovna Radas spīkera uzrunas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece parlamentāriešiem uzsvēra, ka Ukrainas parlaments arī kara laika apstākļos strādā un sanāk uz parlamenta sēdēm, lai pieņemtu nepieciešamos lēmumus un likumu grozījumus. Saeimas priekšsēdētāja izteica Ukrainas parlamentam visdziļāko apbrīnu.

R.Stefančuks pauda atzinību Latvijai par pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar Krievijas agresijas simbolikas aizliegšanu, kā arī atbalstu Krievijas saukšanai pie atbildības starptautiskajās institūcijās.

Tāpat Verhovna Radas spīkers augstu novērtēja Latvijas solidaritātes soļus Ukrainas atbalstam – atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai, atbalstu bezlidojumu zonas noteikšanai virs Ukrainas, kā arī ielas pārdēvēšanu, kurā atrodas Krievijas vēstniecība.

R.Stefančuks pauda pateicību par ieroču, munīcijas un citu svarīgu kravu piegādi Ukrainai. Katra šāda piegāde nozīmē ne tikai to, ka spējam labāk pretoties Krievijas agresijai, bet arī to, ka Ukrainā tiek glābtas dzīvības, uzsvēra Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs.

R.Stefančuks atzinīgi vērtēja arī Latvijas centienus sankciju pastiprināšanā pret Krievijas Federāciju. Tas nozīmē, ka Krievijai būs mazākas iespējas veikt agresīvus soļus pret citām valstīm. Šīm sankcijām ir jābūt vēl skarbākām, vēl stingrākām, kamēr mērķi nav sasniegti, sacīja Verhovna Radas spīkers.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs pateicās Latvijas sabiedrībai par sniegto humāno palīdzību un paveikto bēgļu uzņemšanā. Tikai kopā mēs varam uzveikt ienaidnieku. Mēs esam kopā, mēs esam solidāri. Patiesība ir mūsu pusē. Slava Ukrainai, slava Latvijai, runas noslēgumā sacīja R.Stefančuks.

Ukrainas parlamenta – Verhovna Radas – priekšsēdētāja Ruslana Stefančuka (Ruslan Stefanchuk) uzruna


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta