Rihards Kols: Ukrainai ir vajadzīgs mūsu atbalsts, lai sauktu pie atbildības kara noziedzniekus

(06.04.2022.)
Galerija

“Ukrainai ir vajadzīgs mūsu atbalsts, apņemšanās un darbs, lai sauktu pie atbildības kara noziedzniekus,” sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, tiekoties ar Igaunijas, Lietuvas, Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas parlamentu Ārlietu komisiju priekšsēdētājiem.

R.Kols Baltijas un Ziemeļvalstu kolēģiem akcentēja nepieciešamību turpināt sniegt Ukrainai koordinētu palīdzību, tai skaitā piegādājot nepieciešamos ieročus un ekipējumu, kā arī nodrošinot daudzpusēju atbalstu diplomātiskā līmenī.

Saeimas Ārlietu komisijas rīkotajā sanāksmē Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentārieši pārrunāja ģeopolitisko situāciju saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā, reģiona drošību un apmeklēja Ādažu militāro bāzi.

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas Ārlietu komisiju priekšsēdētājus par demokrātijas un autoritāro režīmu ģeopolitiskajiem aspektiem un izaicinājumiem uzrunāja bijušais Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers. Savukārt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts vadīja brīfingu par dezinformācijas un komunikācijas stratēģiju Krievijas izraisītajā karā Ukrainā.

Sanāksmes ietvaros notika NB8 valstu parlamentu Ārlietu komisiju priekšsēdētāju videosaruna ar Ukrainas parlamenta Ārlietu komitejas deputātiem. Parlamentārieši pārsprieda arī jautājumus par atbalstu Ukrainai un tās integrāciju Eiropas Savienībā.

Sanāksmē piedalījās Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs R.Kols, Igauniju pārstāvēja Marko Mihkelsons (Marko Mihkelson), Lietuvu - Laima Lūcija Andrikiene (Laima Liucija Andrikienė), Dāniju - Martins Lidegords (Martin Lidegaard), Īslandi - Bjarni Jounssons (Bjarni Jónsson), Norveģiju - Ine Ēriksena-Sēreide (Ine Eriksen Søreide), Somiju - Jusi Hallaaho (Jussi Halla-aho), bet Zviedriju - Kenets Fošlunds (Kenneth G Forslund).

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/51983863839/in/album-72177720297873799/ 

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī