Ināra Mūrniece Eiropas Savienības parlamentu spīkeriem: Ukraina ir pelnījusi dalību Eiropas Savienībā

(29.03.2022.)
Galerija

Ukrainai pašreizējos apstākļos nepieciešams spēcīgs militārais, politiskais un humanitārais atbalsts. Eiropas interesēs ir, lai tā paliktu neatkarīga valsts, kas ir izvēlējusies dzīvot demokrātijā.  Vienlaikus jāsniedz Ukrainai skaidra perspektīva par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), kas būtu spēcīga motivācija izturēt nežēlīgo karu, cīnoties par savu brīvību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Slovēnijā piedaloties ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

Ukrainas cīņa pret Krievijas agresiju, aizstāvot savu demokrātisko izvēli būt daļai no Eiropas, dzēš pēdējās šaubas par šīs nācijas spēju pārvērst savu ilgtermiņa vīziju realitātē, uzskata I.Mūrniece.

Tas, kā ES reaģē uz karu Ukrainā, definēs savienības ģeopolitisko lomu drošības un aizsardzības politikā, kolēģiem uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. ES patlaban ir jāstiprina sava aizsardzība, jānovērš ilgtermiņa atkarība no Krievijas energoresursiem, kā arī jāstiprina sadarbība ar līdzīgi domājošiem partneriem.

Saeimas priekšsēdētāja kolēģus informēja par Baltijas valstu parlamentu spīkeru vizīti Kijivā 24.martā – mēnesi pēc Krievijas iebrukuma. I.Mūrniece uzsvēra, ka Ukrainas parlaments, neskatoties uz militāro apdraudējumu, turpina darbu. Ukrainas amatpersonas pateicas ES valstīm gan par lēmumu sniegt militāro palīdzību, gan humanitāro atbalstu, uzņemot no kara šausmām bēgošos ukraiņus.  I.Mūrniece kolēģiem nodeva Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja aicinājumu apmeklēt Ukrainu, tādējādi izrādot savu solidaritāti Ukrainas tautai.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzturas darba vizītē Slovēnijā, kur piedalās ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē. Tajā parlamentu priekšsēdētāji diskutē par parlamentu lomu politikas veidošanā ārkārtas situācijās, tostarp noturības stiprināšanu demokrātiskai pārvaldībai, kā arī par ES kā stabilitātes, drošības un labklājības garantu reģionā un plašākā līmenī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720297684953
Izmantošanas noteikumi:
https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt