Zanda Kalniņa-Lukaševica Brazīlijas vēstniecei: mūsu valstu attiecības veicina vēsturiskā Latvijas diaspora Brazīlijā

(22.03.2023.)
VideoGalerija

“Latvijai un Brazīlijai ir līdzīga izpratne par starptautisko kārtību,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre Z.Kalniņa-Lukaševica trešdien, 22.martā, parlamentā tiekoties ar Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mariju Luīzu Eskorelu de Moraisu (Maria Luisa Escorel de Moraes). Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.  

Z.Kalniņa-Lukaševica rosināja ievērot vēsturisko Latvijas diasporas pārstāvību Brazīlijā, lai veicinātu savstarpējo sadarbību kultūras, izglītības un ekonomikas jomās. Vēsturiski Brazīlijā ir lielākā latviešu diaspora Latīņamerikā - tiek lēsts, ka Brazīlijā ir līdz pat 25 000 latviešu pēcnācēju.

Puses pārrunāja Latvijas un Brazīlijas līdzšinējo divpusējo sadarbību un tās perspektīvas. Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra Latvijas interesi stiprināt ekonomiskās saites, īpaši jauno un viedo tehnoloģiju, inovāciju un pētniecības, augstākās izglītības, bioekonomikas un farmācijas jomās.

Saeimas priekšsēdētāja biedre un vēstniece bija vienisprātis par šā gada jūlijā plānotā Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību valstu (CELAC) samita pozitīvo ietekmi reģionu sadarbības paplašināšanai.

Tāpat puses pārsprieda Krievijas īstenotā agresijas kara Ukrainā sekas un ietekmi uz drošības situāciju reģionā, uzsverot nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai aizstāvēt uz noteikumiem balstītu kārtību.

Z.Kalniņa-Lukaševica pateicās vēstniecei par ieguldīto darbu un pauda cerību par veiksmīgu Latvijas un Brazīlijas dialogu arī nākotnē.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720306908152
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī