Saeimas priekšsēdētāja aicina Spāniju atbalstīt Ukrainu pievienošanās procesā Eiropas Savienībai

(10.03.2022.)
Galerija

“Mūsu kopīgās vērtības – brīvība un demokrātija - ir sargājamas katru dienu,” ceturtdien, 10.martā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece attālinātā sarunā ar Spānijas Karalistes Deputātu kongresa prezidenti Meričeļu Batetu (Meritxell Batet), aicinot Spāniju atbalstīt Ukrainu pievienošanās procesā Eiropas Savienībai.

I.Mūrniece pateicās Spānijai par ieguldījumu arī Latvijas drošības stiprināšanā. Spānija palielinājusi savu kontingentu mūsu valstī bāzētajā NATO pastiprinātās klātbūtnes kaujas grupā, kā arī piegādājusi jaunu militāro tehniku un regulāri piedalās NATO gaisa patrulēšanas misijā Baltijas valstīs.

“Mūsu drošība Eiropā tagad ir Ukrainas drošība. Mēs labi apzināmies, ka Ukraina šobrīd cīnās ne tikai par savu, bet arī visas Eiropas nākotni. Ātra reakcija uz Ukrainas pieteikumu dalībai Eiropas Savienībā nozīmētu arī atbalstu pašas Eiropas Savienības drošībai un stabilitātei. Ukrainas kļūšanai par ES kandidātvalsti būtu jāpiešķir prioritāra nozīme. Ukrainai jādod skaidra perspektīva būt uzņemtai mūsu – Eiropas Savienības – ģimenē,” sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Ukrainas bruņotie spēki un tauta bezbailīgi un varonīgi aizstāv savu zemi pret Krievijas agresiju. “Ukrainas tauta ir saliedēta, un tās pretestības gars ir apbrīnojams,” pauda Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Ukrainai ir nepieciešama militārā palīdzība.

I.Mūrniece arī akcentēja, ka nepieciešams izolēt Krieviju visos starptautiskajos formātos, kā arī aicināja pastiprināt Krievijai un Baltkrievijai piemērotās sankcijas. Mums jādomā arī par to, kā saukt pie atbildības kara Ukrainā izraisītājus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Latvijas un Spānijas parlamentu priekšsēdētājas akcentēja, ka Eiropa ir vienota stingrā nosodījumā Krievijai par uzbrukumu Ukrainai. Politiķi, diplomāti, pilsoniskā sabiedrība apvienojusies gan protestu izteikšanā, gan koordinētas palīdzības sniegšanā Ukrainai.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī