Saeima paziņojumā pauž atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai

(03.03.2022.)

Saeima ceturtdien, 3.martā, vienbalsīgi pieņēma paziņojumu, kurā pauž atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai. Deputāti atzīst, ka ir jāizmanto visas iespējas, kas palīdzētu Ukrainai izturēt cīņā par valsts suverenitātes un teritoriālās integritātes nosargāšanu. 

Ukraina, pretojoties Krievijas Federācijas militārajai agresijai un plaša mēroga iebrukumam Ukrainā, aizstāv savas tiesības pati noteikt savu nākotni un cīnās par Eiropas vērtībām, pausts paziņojumā. 

Parlamentārieši uzskata, ka šobrīd ir īpaši svarīgi un nepieciešami paust skaidru atbalstu Ukrainas mērķim kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti. 

Paziņojumā Eiropas Savienības iestādes tiek aicinātas strādāt pie tā, lai Ukrainai iespējami ātri piešķirtu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu. Tāpat paziņojumā deputāti aicina visas Eiropas Savienības dalībvalstis atbalstīt Ukrainu tās centienos kļūt par pilntiesīgu dalībvalsti un atbalstīt Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. 

Saeima uzskata, ka Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršana Ukrainai būtu svarīgs solidaritātes signāls, apliecinot, ka Ukraina pieder Eiropai, par kuras vērtībām tā šobrīd varonīgi cīnās ar visiem saviem spēkiem. 

Deputāti apliecina, ka Latvija ir gatava sniegt Ukrainai plašu atbalstu tās ceļā uz pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā.

Paziņojums latviešu valodā un angļu valodā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde