Vita Anda Tērauda: Ukraina šobrīd aizstāv visas Eiropas vērtības

(02.03.2022.)

“Ukraina šobrīd aizstāv visas Eiropas vērtības un starptautisko tiesību sistēmu,” trešdien, 2.martā, sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda sēdē, kurā deputāti apstiprināja Ārlietu ministrijas sagatavoto nacionālo pozīciju par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. 

“Mūsu pienākums ir sniegt visu iespējamo atbalstu, lai Ukraina varētu izpildīt savu konstitūcijā noteikto mērķi – kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti,” pauda V.A.Tērauda, norādot, ka ukraiņi šobrīd nežēlīgā karā aizstāv tiesības izvēlēties savu nākotni. 

“Kandidātvalsts statusa piešķiršana būtu svarīgs un simbolisks solidaritātes signāls Ukrainai un tās tautai, apliecinājums, ka Ukraina pieder Eiropai. Mums ir jāizmanto visas iespējas, kas varētu palīdzēt Ukrainai izturēt šo cīņu par valsts suverenitāti un teritoriālo integritāti,” sacīja V.A.Tērauda, akcentējot, ka vakar Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā aicina Eiropas Savienības institūcijas izvērtēt kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. 

Eiropas lietu komisijas deputāti uzsvēra, ka ukraiņu tauta un valdība ar savu rīcību ir apliecinājusi vēlmi kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti, un pauda vienprātīgu atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai.

Plānots, ka šo piektdien Vispārējo lietu padomē noritēs pirmās Eiropas Savienības Padomes līmeņa diskusijas par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, deputātus sēdē informēja Ārlietu ministrija.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 11.maijā