Dagmāra Beitnere-Le Galla ar Nigērijas vēstnieku pārrunā parlamentārās sadarbības stiprināšanas iespējas

(08.02.2022.)
Galerija

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ciešāku sadarbību ar Āfrikas valstīm, tostarp Nigēriju. Sadarbība parlamentu līmenī ir spēcīgs impulss plašākiem kontaktiem arī citās sfērās, tostarp ekonomikā. Tā vairo uzticēšanos un izpratni, tādēļ ir būtiski attīstīt ciešākus parlamentāros sakarus. Esam ieinteresēti sadarbībā ar Nigēriju, apsverot iespēju nākotnē abu valstu parlamentos izveidot deputātu sadarbības grupas, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 8.februārī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Nigērijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Šinu Fataju Alegi (Shina Fatai Alege).

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra Latvijas uzņēmēju un investoru interesi attīstīt jaunus projektus, ko varētu piedāvāt Nigērijā. Pārrunājot plašākas sadarbības iespējas ekonomikā, vēstnieks atzinīgi vērtēja informācijas un komunikācijas tehnoloģijas sektora augsto attīstību Latvijā. Arī D.Beitnere-Le Galla akcentēja viedo tehnoloģiju attīstību, piedāvājot dalīties pieredzē dažādu digitālu risinājumu ieviešanā valsts pārvaldes darbā.

Puses sprieda arī par plašākas sadarbības iespējām izglītībā, uzsverot izglītību kā pamatu valsts attīstībai un labklājībai. Vēstnieks apliecināja Nigērijas studentu interesi par izglītības iespējām Latvijā.

Vēstnieks rezidē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720296535095
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā