Tautsaimniecības komisija konceptuāli atbalsta zemāku apsaimniekošanas maksu dalīti savāktiem bioloģiskiem atkritumiem

(08.02.2022.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 8.februārī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz noteikt zemāku maksu par dalīti savāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu.

“Ar grozījumiem ceram motivēt iedzīvotājus aktīvāk šķirot atkritumus, tostarp veicināt bioloģiski noārdāmo atkritumu šķirošanu,” norāda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans.

Deputātu rosinātie grozījumi paredz, ka maksu par dalīti savāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu pašvaldība noteikts 80 procentu apmērā no maksas par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Plānots, ka līdz šā gada 30.decembrim pašvaldībām un to izvēlētajiem sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem būs jāveic grozījumi līgumos par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu attiecībā uz nešķiroto sadzīves atkritumu un bioloģisko atkritumu maksas apmēru.

Lai grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā stātos spēkā, tie vēl trīs lasījumos jāatbalsta Saeimai.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt