Ināra Mūrniece sarunā ar Lietuvas vēstnieku akcentē kaimiņvalstu ciešo draudzību

(13.12.2021.)
VideoGalerija

Pat neskatoties uz Covid-19 pandēmijas nestajiem sarežģījumiem, mēs turpinām aktīvu sadarbību, tostarp parlamentu līmenī. Mēs esam tuvi draugi, Latvijas un Lietuvas parlamentāriešiem daudzos jautājumos ir vienots redzējums, un esam ieinteresēti turpināt ciešo sadarbību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 13.decembrī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Valdu Lastausku (Valdas Lastauskas).

Atzinīgus vārdus veltot ciešajai sadarbībai parlamentu priekšsēdētāju līmenī, I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka šogad atjaunota arī pirms pandēmijas laika ierastā tradīcija - Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu spīkeru trīspusējās klātienes tikšanās, lai apspriestu aktuālākos Baltijas valstu un parlamentu dienaskārtības jautājumus.

Nākamgad Latvija būs prezidējošā valsts Baltijas Asamblejā un turpinās Lietuvas prezidentūras laikā aizsākto darbu, uzmanību veltot tam, kā pēc iespējas ātrāk atkopties no Covid-19 radītās krīzes. Taču svarīgākā prioritāte būs drošība, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un Baltkrievijas autoritārā režīma īstenoto hibrīduzbrukumu pie Eiropas Savienības austrumu robežvalstīm, sacīja I.Mūrniece.

Baltijas valstis ir vienotas, un tas ir zīmols, kas atpazīstams starptautiski, sacīja vēstnieks, aicinot kopīgiem spēkiem veicināt reģiona konkurētspēju, tostarp pievēršot uzmanību zaļās enerģijas un uzņēmējdarbības attīstībai. Tāpat puses akcentēja jautājumu par elektrības cenu straujo kāpumu.

Saeimas priekšsēdētāja informēja vēstnieku par Trīs Jūru iniciatīvas samitu nākamajā gadā, kas notiks Rīgā, un tā ietvaros 20.-21.jūnijā plānots Parlamentārās dimensijas forums.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720235392211
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā