Inese Voika apliecina Latvijas atbalstu Kosovas izaugsmei un integrācijai Eiropas Savienībā

(23.11.2021.)
VideoGalerija

Latvija atbalsta Kosovas izaugsmi un visa Rietumbalkānu reģiona integrāciju Eiropas Savienībā. Esam gatavi dalīties labās prakses un reformu pieredzē, jo īpaši pārvaldības jomā, tostarp valdības un parlamenta sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, uzsvēra Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, tiekoties ar Kosovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Škendije Geci Šerifi (Shkėndije Geci Sherifi). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Š.G.Šerifi akcentēja Kosovas ieinteresētību mācīties no Latvijas reformu īstenošanas pieredzes ceļā uz Eiropas Savienību.

Puses pārrunāja valstu divpusējo attiecību attīstību. Kosova augstu vērtē to, ka Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina tās neatkarību jau trīs dienas pēc Kosovas neatkarības deklarācijas pieņemšanas 2008.gadā, sacīja vēstniece.

I.Voika un vēstniece pārsprieda līdzšinējo aktīvo sadarbību un bija vienisprātis, ka parlamentārā dialoga paplašināšana un savstarpējā vizīšu apmaiņa ir iespēja attīstīt ciešākus kontaktus starp abām valstīm.

Saeimas sekretāra biedre apliecināja Latvijas atbalstu Kosovai un izpratni par ģeopolitiskiem drošības izaicinājumiem reģionā.

Spriežot par izvirzītajām prioritātēm valstu sadarbības stiprināšanai vēstnieces kadences laikā, Š.G.Šerifi ieskicēja arī kultūras pasākumus, kā piemēru minot izstādi par vēsturiskiem notikumiem Otrā pasaules kara laikā, kas varētu atceļot uz Rīgu.

Vēstniece rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720167470548
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta