Dagmāra Beitnere-Le Galla: par Latviju mums jācīnās nepārtraukti

(15.11.2021.)
Galerija

“Būsim stipri garā, jo par Latviju mums jācīnās ir nepārtraukti,” aicināja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 15.novembrī, attālināti piedaloties Latvijas Nacionālās bibliotēkas informācijas rītā, kas veltīts valsts svētku nedēļai un Gunāra Astras 90.gadadienas piemiņai.

Pieminot latviešu brīvības cīnītāju un disidentu G.Astru, D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka mums kā nācijai ir svarīgi godināt savus varoņus, piebilstot, ka karavīru un intelektuāļu varonība rada enerģiju, kas centrē un saliedē sabiedrību.

“Gunārs Astra ticēja Latvijas atdzimšanai. Ticība bija savienota ar rīcību. Izplatīt informāciju, rūpēties, lai vairāk būtu tie, kuri lasa, analizē, salīdzina un secina,” teica Saeimas priekšsēdētājas biedre, uzsverot, ka lasīt, domāt, spriest par pasauli un lietu kārtību ir morāla brīvība.

“Cilvēka rīcība visos laikos ir parādījusi, ka izvēle ir dota katram un katrā cilvēkā ir milzīgas, neizmantotas iespējas, arī būt labākam,” pauda D.Beitnere-Le Galla, akcentējot, ka morāle nedarbojas bez cilvēka rakstura un, izvēloties kādu rīcību, mēs vienlaikus izvēlamies arī sevi.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās ikvienam par drosmi vakcinēties un uzsvēra vakcināciju kā kopējā labuma sasniegšanai nepieciešamu priekšnoteikumu.

“Šodien, dzīvojot brīvā un demokrātiskā valstī, pieredzam, ka izvēles brīvību var izmantot arī savtīgos mērķos un savtīgā motivācijā. Tāda interpretācija liek demokrātijai būt aktīvākai, sevi aizsargājošai,” sacīja D.Beitnere-Le Galla.

“Lūdzu un aicinu - palīdziet mūsu valstij ar ticību Latvijai! Gunārs Astra to mums ir atstājis mantojumā - ticēt, tas nozīmē pavērt iespēju vārtus!” uzrunas noslēgumā sacīja D.Beitnere-Le Galla.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī