I.Mūrniece Igaunijas prezidentam: mūsu kopīgais mērķis ir veicināt Baltijas reģiona drošību, labklājību un izaugsmi

(14.10.2021.)
VideoGalerija

Latviju un Igauniju vieno kopīgs redzējums būtiskos reģionālos un starptautiskos jautājumos, un mūsu kopīgais mērķis ir veicināt Baltijas reģiona drošību, labklājību un izaugsmi, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 14.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu (Alar Karis).

Saeimas priekšsēdētāja apsveica A.Karisu ar stāšanos amatā, kā arī pauda gandarījumu, ka kaimiņvalsts prezidenta pirmā ārvalstu vizīte ir uz Latviju, vienā dienā ar Somijas apmeklējumu. Tas apliecina mūsu ciešās, uzticībā un solidaritātē balstītās attiecības, pauda I.Mūrniece, uzsverot, ka esam labi draugi, kaimiņi un sabiedrotie, un abu valstu sadarbība arī turpmāk būs tikpat aktīva un daudzpusīga.

Viena no augstākajām prioritātēm abās valstīs ir Baltijas reģiona drošība un aizsardzība. Patlaban, kad sastopamies ar hibrīdapdraudējumu uz Baltkrievijas robežas, mums īpaši svarīgi stiprināt valstu iekšējo drošību, iekšlietu dienestu spējas un kapacitāti, pauda Saeimas priekšsēdētāja. 

Abas puses apsprieda sadarbību reģionam būtiskos infrastruktūras un digitālo risinājumu projektos. Augstu vērtējam sadarbību Rail Baltica projektā, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvijai un Igaunijai vienmēr bijusi konstruktīva loma Eiropas stiprināšanā, un plānots turpināt to darīt, īpaši digitālajā jomā un zaļās ekonomikas attīstībā.

Latviju un Igauniju vieno cieša sadarbība arī starptautiskajos formātos, uzsvēra I.Mūrniece, kā piemēru minot Baltijas Asambleju un arī Trīs jūru iniciatīvu.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju ar Igaunijas prezidentu A.Karisu tikās Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720015661676
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā