Administratīvi teritoriālās reformas komisija: Varakļāni paliks Madonas novadā

(28.05.2021.)

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija piektdien, 28.maijā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektus, kas paredz Varakļānu pilsētu, Varakļānu pagastu un Murmastienes pagastu atstāt Madonas novadā. 

Atbildīgā komisija šādi lēmusi, ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumu, kurā tiesa atzinusi, ka Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam neatbilst Satversmei. 

Iepriekš Varakļānu pilsētu, Varakļānu pagastu un Murmastienes pagastu bija plānots pievienot Rēzeknes novadam. 

“Saskaņā ar šodienas Satversmes tiesas spriedumu 5.jūnijā plānotās pašvaldību vēlēšanas jaunveidojamajā Rēzeknes novadā, kurā būtu iekļauti arī Varakļāni, paredzēts atcelt, un ir nepieciešams sarīkot jaunas vēlēšanas atsevišķi Madonas novadā un Rēzeknes novadā. Tās plānotas 11.septembrī,” informē Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs Juris Pūce. 

Deputāti nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā attiecīgus grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kā arī Madonas novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu likuma projektu. 

Atbildīgā komisija vienojās lūgt Saeimas Prezidiju pirmdien, 31.maijā, sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par likumprojektiem, noteikt tiem steidzamību un arī izskatīt galīgajā lasījumā, informē J.Pūce.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde