Saeima uzdod Ministru kabinetam izstrādāt kārtību, kādā pasaules čempionātu hokejā klātienē var apmeklēt pret Covid-19 vakcinētas personas

(20.05.2021.)

Saeima ceturtdien, 20.maijā, pieņēma lēmumu, ar kuru uzdod Ministru kabinetam nekavējoties izstrādāt kārtību, kādā 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt pret Covid-19 vakcinētas personas.

Ministru kabinetam jāizstrādā kārtība, kādā čempionātu drīkst apmeklēt tās pret Covid-19 vakcinētās personas, kurām pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai, lēmusi Saeima.

Tāpat kārtībai jāattiecas uz personām 22 līdz 90 dienas pēc vakcīnas “Vaxzevria” pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc “Vaxzevria” otrās devas saņemšanas, kā arī personām, kas var dokumentāri pierādīt Covid-19 inficēšanās epizodi – no brīža, kad ārsts ir pārtraucis personas izolāciju, līdz 180.dienai pēc parauga noņemšanas datuma, ar kuru laboratoriski tika apstiprināta Covid-19 infekcija, teikts lēmumā.

Lēmumā atzīmēts, ka, ievērojot ļoti stingrus drošības noteikumus, 2021.gada pasaules čempionātā hokejā spēles iespējams atļaut skatītājiem vērot arī klātienē, neradot papildu Covid-19 infekcijas riskus.

Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem Rīgā norisināsies no 21.maija līdz 6.jūnijam.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt